Akupresszúra

Az akupunktúrának és az akupresszúrának közös a története, több mint 2500 éves hagyománya van. Köztük az alapvető különbség, hogy a test adott energia pontjait az akupunktúra esetében speciális tűkkel megszúrjuk, míg az akupresszúránál masszírozzuk.

Az akupresszúra tehát a szó szoros értelmében pontnyomásos kezelési mód. Az akupresszúra végzéséhez nincs szükség orvosi diplomára ellentétben az akupunktúrával. 

Az akupresszúra lényege az egyensúlyteremtés.

Ha valakinél felborul a lelki egyensúly akkor ez szükség képen valami testi megbetegedéshez vezet. De a megállapítás fordítva is igaz! Minden testi betegséget lelki zavarok előznek meg.

Ezért az akupresszúra nem a tüneteket, lokális okot kezeli, hanem a tüneteken keresztül a kiváltó okot. A szervezet energiarendszerének teljes hálózatát segíti a helyes működés irányába. Az akupresszúra legnagyobb érdeme, hogy befolyásolhatjuk vele az életenergiánk áramlását, a túlságosan felgyülemlett energiát elvezetjük, az elakadt energiát pedig ismés megindíthatjuk. Ha az életenergia (qi) kellő mennyiségben jut el a szerveinkhez vagyis energetikai egyensúly van akkor vagyunk egészségesek. Valamennyi kezelés kiindulópontja tehát az energia áramlás zavarainak felismerése, majd pedig a hiány, illetve a többlet megszüntetése Az áramlás egyensúlyának megteremtésével természetesen visszaáll az egészséges állapot.