Masszázsterápiák

A masszázs mindenkinek mást jelent.. Minden ember mást remél egy kezelés során.

Van aki csak a fájó és elgyötört izmait befeszült ízületeit szeretné kilazítani, ez a leg általánosabb. Van aki egy kis megnyugvást keres mert csak ilyenkor képes rá. És még sokáig lehetne folytatni a sort… Tény, hogy mai rohanó világunkban egyre nagyobb szükség van a terapeuták munkájára. Legtöbbször az emberek nem képesek egyedül megküzdeni a stresszel, még ha egészséges életmódot és megfelelő mennyiségű mozgást is folytatnak. Sajnos idő és erőforrás hiányában nem foglalkozunk testünk jelzéseivel és már csak akkor fordulunk szakemberhez, ha már jóval nagyobb a probléma. Ilyenkor általában jóval több időt vesz igénybe a kialakult helyzet visszafordítása. Pedig a masszázs a megelőzésben is kiváló!

Akárhogy is, akármilyen céllal érkezik meg végül az ember a terapeutához a masszázs több szinten fogja kifejteni a hatását még ha nem is sejti. Ahogy a stressztől kialakulnak fizikai tünetek, úgy ezen tünetek masszázsal történő kezelése visszafele is hat, és ellazultságot, megnyugvást, jobb energia áramlást hoz létre! Az európaiak és a távol keletiek gondolkodásmód eltérése miatt különböző módon közelítenek a masszázson keresztül a testhez. A hozzám fordulóknak személyre szabottan, mindkét megközelítéssel, vagy akár ezek szintézisével is tudok segíteni!

 

Alkalmazott masszázstípusok:

Shiatsu

A shiatsu egy japán, de a hagyományos kínai orvosláson (HKO) alapuló akupresszúrás masszázsfajta. A testben keringő életenergia harmonizálására szolgál melyet a HKO-ból átvett meridián és akupunktúrás pontok érintésével ér el. Célja, hogy a meridiánokban keringő életenergiát (csít)  egyensúlyba hozza. Megszüntesse az elakadásokat, hiányokat, pangásokat, melyek kibillentik egyensúlyából a szervezetet. Nem tüneteket kezel, hanem magát az embert.

Mivel egy probléma sem választható el az „egésztől” a teljes testet kezeljük minden alkalommal. Filozófiai hátterét a Tao alkotja mely a távol keleten a világ rendező és irányító elve, állandó változást, és a változáshoz szükséges környezetet, teret hozza létre. Ezt teszi a shiatsu is. A kezelés hatására létrejön a változásokhoz szükséges környezet, teret kapnak az energiák az átalakuláshoz, változáshoz. Az állandóan változó, folyamatosan mozgó energiákat felszabadítja és megteremti nekik a környezetet ahhoz, hogy kiegyenlítődjenek a testben.

A kezelés hatására jobb közérzet, derűs, optimista lelkiállapot jön létre. A fájdalmak csökkennek vagy eltűnnek, a szervek működése harmonikussá válik. Erősödik a testtudatosság, megtanít érzékelni a változásokat.

Yumeiho

Japán masszázsfajta, melynek célja az aszimmetrikus és emiatt kibillent, diszharmonikus test újra strukturálása. . Ezáltal aktivizálva a szervezet öngyógyító folyamatait, hogy megelőzhessük, vagy a már kialakult problémák gyógyulását elősegíthessük. Masayuki professzor aki a Yumeiho jelenlegi formáját megteremtette (Kotsuban Yumeiho) azt állította, hogy az emberi test normális állapota a szimmetria és bár igaz, hogy  csaknem minden ember aszimmetrikus , ez az állapot mégis kórosnak tekintendő. Az aszimmetria oka a keresztcsonti ízület elmozdulása melynek következményei lehetnek mozgásszerv rendszer és a belső szervek betegségei. A Yumeiho gyökerei is Kínába vezetnek, egészen pontosan a Shaolin kolostorba találhatók, ahonnan a II. Világháború után került Japánba.

Svédmasszázs

A Svédmasszázs  Európában az egyik  legelterjedtebb Masszázs fajta. Ez az alapja a gyógy masszázsnak, sportmasszázsnak és,szegment masszázsnak is.

A svéd masszázs kézzel végzett, az emberi szervezetet mechanikai ingerek által befolyásoló kezelési technika. Egyes keleti masszázsoktól eltérően közvetlen fiziológiai hatásokra épít, ám a személyes törődés érzete a lelki egészségnek is jót tesz. A masszázst ruhátlan testfelületen, vivőanyaggal (olaj) vagy anélkül végzik. Az éppen nem kezelt testrészeket betakarják. A vendég jellemzően masszázságyon fekszik vagy masszázsszéken ül. Lehet masszírozni közönséges ágyon és földön is. Egy teljes testmasszázs kb. egy órát tart. Egyidejűleg általában csak valamely terület masszázsára kerül sor, amit részmasszázsnak nevezünk. Ezek közül első helyen a hátmasszázst említjük, mivel az a leggyakoribb.